Thursday, January 6, 2011

Bahagia Bila Melihat Orang Yang Kita Sayang Bahagia !!!


Apabila aku benar-benar jatuh cinta dan setia pada ko dengan ikhlas, perubahan sikap aku dapat dilihat dengan jelas. Hati aku yang dianggap keras selama ini, tiba-tiba menjadi selembut kapas. Sehinggakan ko sendiri bertanyakan kepada aku " kenapa baru sekarang ?? ". Sebenarnya , ko tidak nampak sayang ak pada ko. Banyak aku bekorban untuk ko tapi ko cakap aku " mata duitan " walaupun aku yg banyak membantu ko semase ko belajar & ko ada masalah family.  Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan melakukan apa sahaja untuk kekasihnya. Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Namun kaum wanita janganlah mengambil kesempatan di atas pengorbanan yang dilakukan lelaki untuk mu itu.
Sekiranya kamu menyedari teman lelaki kamu sentiasa bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kamu dengan rela hati, nyata kamu tidak silap memilih teman hidup. Situasi ini terang-terangan sudah menjelaskan perkara sebenar. Dia bukanlah jenis orang yang berdamping denganmu sekadar suka-suka ataupun untuk mengambil kesempatan, tetapi atas dasar cinta yang sebenar. Betapa beruntungnya kamu.
Selain itu, jika teman lelakimu sentiasa buat hatimu senang dan terhibur, itu tandanya dia inginkan perhubungan yang serius daripada kamu. Sudah tentu dalam sesebuah hubungan kita inginkan sesuatu kenangan yang manis untuk dikenang. Jadi tidak hairanlah lelaki sebegini sentiasa inginkan suasana ceria setiap kali berdampingan dengan orang yang dianggap istimewa dalam hidupnya. Padanya, sudah menjadi tanggungjawabnya untuk membuatkan hati orang yang disayangi sentiasa senang dan terhibur.*aku x tau kenapa sejak kebelakangan ni ak tibe2 berubah , mungkin suda sampai msenye tok ak pergi...walaupun dlm sisa2 terakhir hidup aku ni ko x dpt mengembirakan aku...x pe , ak redha dgn sume ketentuan allah...sbb ak percaye allah x suke melihat umatnye sedey...dan ak percaye , allah akan menjanjikn kebahagian kpd aku di alam yg lain.....insya'allah !!